Over ons

Leer ons gerust kennen.

Wie zijn wij?


In 2012 zijn wij – Anita en Erik Geerders-Hermsen – gestart met wijngaard De Fiere Wijnakker.

Anita was als kind al gefascineerd door planten en dieren op en rond haar ouderlijke boerderij. Tijdens haar studie tropische en biologische landbouw in Deventer en Wageningen is dit verder uitgebouwd. Tussen 1987 – 2006 studeerde en werkte zij in diverse tropische landen (Peru, Honduras, Haïti, Burkina Faso, Tanzania en Guatemala). Een rijke ervaring die zij meeneemt in haar kijk op de wereld. Terug op haar ouderlijke plek – herontdekte zij de waarde van het eigen “terroir”.

Wijnbouw en natuurbeheer van het cultuur-historisch landschap verbinden de kracht van ons “terroir”. Wij maken een boeiende reis door seizoenen en jaren om druiven te verbouwen en wijn te maken. Naast wijngaardenier, wijnmaker en excursieleider werkt Anita als docente biologie op een middelbare school. Erik heeft ook een baan naast zijn bedrijf en zorgt voor de nodige hand- en spandiensten.

Heeft u een wens voor een familie- of vriendenuitje of bedrijfsactiviteit? Wij maken graag van uw bezoek aan De Fiere Wijnakker een succes door – in overleg met u – een afgestemd programma te maken.